logo

Homeervaringenindex

C.I.A.P. of Chronische Idiopathische Axonale Polyneuropathie
en dunne vezel neuropathie

 

ciap film

 

Ja ik heb dat ook, na een lange periode van erge pijn, tintelende, stramme, gevoelloze voeten en stabiliteit – evenwicht problemen.
Ik leef nu: ZONDER pijn, 85% minder tintelende- gevoelloze voeten,  65% minder stramme voeten en stabiliteit – evenwicht problemen

In twee jaar een veel beter leven
Mijn huisarts wist na meerdere bezoeken nog steeds niet wat er met mij aan de hand was. Waar kwamen die heftige pijnen toch vandaan? Hij stuurde me door naar de afdeling neurologie in het St Elisabeth ziekenhuis in Tilburg. Diverse onderzoeken volgden en vier jaar na mijn eerste doktersbezoek was de conclusie: ‘Meneer van Nispen u heeft CIAP!’ Ik vroeg wat er aan te doen was. Niets … Niets …? En nu? Toekomstperspectief: er komen meer klachten en rond de Kerst zult u een rollator nodig hebben’. Teleurgesteld ging ik naar huis en ik dacht: dit laat ik niet gebeuren.

Nu bezaten wij al drie jaar een Vasomothie systeem. Na dat vernietigende oordeel ben ik mijn voeten en benen sterk gaan behandelen met de B-pad en de B-spot. We hadden al ervaren dat hiermee pijnen minder worden. En inderdaad gebeurde dat. Tegen de Kerst was de helft van de pijn en de tintelende voeten duidelijk
minder. Ik kreeg zelfs weer gevoel in mijn voeten. Mijn kwaliteit van leven ging er flink op vooruit. Ik ben mijn voeten op deze speciale manier blijven behandelen. Na ongeveer twee jaar was het resultaat: geen pijn meer, 85% minder tintelende en gevoelloze voeten, 65% minder stramme voeten, meer stabiliteit en evenwicht

Al jaren kon ik de wandeling van zeven kilometer over mijn geliefde Turkse strand niet meer doen. Dat ging inmiddels weer best, zonder terugslag of pijn.

Op verzoek van een specialist L.M. heb ik eind 2018 een nieuwe test laten doen van mijn CIAP. De uitslag was verbluffend. Diverse metingen gingen van hoog naar laag. De specialist was zeer enthousiast en ging met de oude en de nieuwe resultaten naar het Radboud en UMC. Er was bewijs dat de afgestorven zenuwuiteinden door Vasomotietherapie weer aangroeien. Hieronder de uitslagen in PDF.


CIAP en andere spierziektes veroorzaken het afsterven van de
zenuwen en zenuwuiteinden in de voeten, benen en handen. Dit blijkt dus wel te behandelen met Vasomotietherapie. Zo verbetert de kwaliteit van leven.

Het is wel belangrijk te weten, dat het lichaam bij bijvoorbeeld spierziekten eerst moet wennen aan die therapie. Dit kost meestal drie tot zes maanden. Daarna volgt langzaam herstel. In Nederland zijn nu een aantal mensen met CIAP die Vasomotietherapie toepassen met beginnende goede resultaten.

Wij hebben een speciaal behandelplan ontwikkeld, gericht op CIAP en spierziekten. Wij komen het apparaat bij u thuis installeren, in overleg, en geven u gedegen informatie geven over het gebruik. Daarna geven wij u goede begeleiding en kunt u beroep op ons doen.

 

Lodewijk en AnneMarie van Nispen tot Pannerden - Eerste Reit 6- 5233 JP 's-Hertogenbosch
tel: +31642973570, +31653160831 - email: info@reikidenbosch.nl
© 2016 A.M. van Nispen tot Pannerden